Wijnen Frankrijk
Hieronder krijgt u een selectie uit ons gamma wijnen.

BORDEAUX
Schröder Schÿler Signatures Rouge Kirwan
BORDEAUX - LES ORMES SORBET
Les Ormes Sorbet

Château Les Ormes Sorbet - Château de Conques
Château Fontis

Koploper uit de Noordelijke Médoc.

Château de Conques 2015
Château les Ormes Sorbet 2015
Château Fontis 2012

RHONE
Domaine la Florane logo bon remède domaine de l'echevin
LOIRE
Ch. du Coing

Château du Coing de St. Fiacre
Véronique Günther-Chéreau is de viticulteur van dit huis.

LANGUEDOC - ALTERA
Languedoc-Roussillon : Altera Een wijn waar we schitterend mee scoren is Altera. Een wijn gemaakt aan de voet van de Pic Saint-Loup. Hij wordt gemaakt door het huis Schröder & Schÿler, jawel uit Bordeaux! U ziet maar de ‘grote’ jongens volgen ons.
Altera Merlot: € 5.30
Altera Syrah: € 5.11
Altera Chardonnay: € 5,88
MINERVOIS - CLOS CENTEILLES
Carignanissime Niet alleen 'La Part des Anges', een voortreffelijke roséwijn, maar ook volgende wijnen van dit huis van vertrouwen, zijn beschikbaar:
Clos Centeilles 2010
Cariganissime de Centeilles 2012
Campagne de Centeilles 2010
Capitelle de Centeilles 2005
Scintilha (Cinsault) 2015
COTES DE GASCOGNE - Domaine de Papolle
Domaine de Papolle

Onze ‘huiswijn’ Domaine de Papolle, die een overweldigend succes kent, heeft er twee broertjes bijgekregen.
Domaine de Papolle 2012 (50% Colombard, 20% Gros Manseng, 20% Ugni Blanc, 10% Sauvignon Blanc) is een ideale aperitief wijn met wat exotische toetsen van mango en abrikozen.
Er is ook een monocépage Gros Manseng 2014. Aroma’s van honing, noten.Een mooie aciditeit in de mond met hinten van honing, acacia.
Past heel mooi bij foie gras, exotische gerechten (Japans-Indisch), blauwe kazen en appeltaart.
Domaine de Papolle Sauvignon 2014 bestaat uit 60% Sauvignon Blanc en 40% Ugni Blanc. Een beetje peper in de neus en noties van munt. In de mond een explosie van fruit gaande van perzik tot ananas.
Kan makkelijk geserveerd worden bij vis, wit vlees, kaas.

ELZAS
Hugel Het eerste spoor van de naam 'Hugel' in de Elzas gaat terug tot de 13° eeuw. Tijdens de 18° en 19° eeuw verwierf de Hugel-familie een benijdenswaardige reputatie in de kunst waarmee zij wijn verbouwden en de nauwgezette manier waarop zij hun wijngaarden onderhielden.De wijnen van Hugel genieten een wereldwijde reputatie. In Frankrijk vindt men ze in vrijwel elk vooraanstaand restaurant op de kaart en bijna 80% van deze wijnen wordt geëxporteerd naar meer dan 100 landen. De Hugel-familie is door haar gelijken uitverkoren tot een lidmaatschap van 'Primium Familiae Vini', een genootschap van 12 familie-wijnbedrijven uit de belangrijkste wijnproducerende gebieden ter wereld.
Cuvée les Amours - Pinot Blanc - "S" de Hugel - Pinot Gris -Tradition - Riesling - Muscat - Gewürztraminer - Gewürztraminer Vendange Tardive - Pinot Noir
SAUTERNES
Ch.Raymond-Lafon

We hebben de alleenverdeling voor België van deze grote wijn uit. Zoals u wellicht gelezen hebt in onze wijnkroniek is deze Sauternes terecht de evenknie van Ch.d'Yquem, niet alleen wat de kwaliteit betreft maar ook wat betrekking heeft tot de ligging van de wijngaard als de bereidingswijze.
Enkele zinsnedes uit hetgeen verteld wordt door befaamde wijnkenners.
Robert Joseph : '...vandaag de dag zouden er op mijn top-tienlijst een aantal namen voorkomen die in 1855 niet geclassificeerd werden, met name Raymond-Lafon, eigendom van de regisseur van Ch.d'Yquem....' Hugh Johnson : '....degelijk wijngoed uit de Sauternes. Prachtige wijnen om lang te ouderen. Behoort tot de top van Sauternes....'
Nog beschikbaar: jaargangen 1996-1998-1999, in 0.75l en 0.375l - Aktie: -40%

Vincent Prunier BOURGOGNE Cave de Genouilly

Terug naar Homepage