Wijnen (niet Frankrijk)

Hieronder krijgt u een selectie uit ons gamma wijnen.

DUITSLAND
Paulinshof
We waren al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve wijn uit Duitsland, die de heerlijke druif riesling ten volle tot zijn recht kan laten komen in het glas. Met behulp van een befaamd wijnjournalist hebben we het domein Paulinshof van de familie Jüngling ontdekt. Zij zijn gevestigd in het dorpje Kesten aan de Moezel. Wij hebben 6 verschillende wijnen van het domein in aanbieding.
Pinot Blanc 2011
Brauneberger Juffer-Riesling Kabinett Trocken
Brauneberger Kammer Riesling Grosses Gewaächs
Brauneberger Apotheke Riesling Spätlese
Brauneberger Kammer Riesling Auslese Feinherb
Brauneberger Juffer Riesling Auslese
SPANJE
dignitat
Dignitat:
De Dignitatwijnen zijn afkomstig van Terra Alta, dat ligt in dé cavaregio van Spanje: Catalunya. Fris en fruitig, een ideale zomerwijn!
rood (Garnacha - Tempranillo) of wit (Garnacha blanca)

€ 4,28
PORTUGAL
 
Mignorra
Terras d'Uva:
In de, door de zon geblakerde, vlaktes van Alentejo, op enkele kilometers van de stad Beja, liggen veel historische maar verwaarloosde wijngaarden. Een deel daarvan wordt al jaren door ondernemer Henrique Uva gerestaureerd met het oog op het ontwikkelen van zijn droom: als onafhankelijke producent een modern en rendabel wijndomein uitbouwen. In 2004 werd zijn droom eindelijk werkelijkheid onder de naam Herdade da Mingorra wijnen zijn afkomstig uit Alentejo.
De moderne wijnkelder is zeer mooi geïntegreerd in een 1400 ha groot domein dat een ware oase lijkt in deze dorre streek. De 60 ha wijngaarden, waarvan 40 ha meer dan 25 jaar oud zijn, werden hoofdzakelijk beplant met lokale druivensoorten als Trincadera, Aragonez, Alfrocheira, Castelão en Alicante Bouchet voor rood en Antão Vaz, Arinto en Verdelho in wit.
Daarnaast zijn er jongere percelen (4-12 jaar oud) met Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Sémillon, Alvarinho en Viognier die experimenteel gebruikt worden in sommige assemblages. Het gamma van Herdade da Mingorra is een perfect huwelijk tussen de authenticiteit van de wijngaarden en de moderne visie van wijnmaker Pedro Hipolito.
€ 6,68
CHILI
Indomita
Indomita is één van de weinige wijnproducenten die over eigen wijngaarden beschikken. In de Casablanca Valley, een kleine, laaggelegen vallei, getypeerd door maritieme invloed van de koude Stille Oceaan. Hierdoor liggen de wijngaarden een groot stuk van de voormiddag in een koele nevel en liggen de dagtemperaturen in de zomer niet hoger dan 25°C. Bij gevolg hebben de druiven een langer rijpingsseizoen, waardoor ze intenser van smaak zijn. Dit is vooral ideaal voor de witte wijnen. De wijnen van Indomita worden getypeerd door de pure expressie van de druivensoort, hun elegantie en hun onovertroffen prijs-kwaliteit verhouding.
ITALIE
Ons gamma Italiaanse wijnen bestaat uit een 30-tal soorten, van zeer verscheidene regio's. Als u de volledige lijst wil kennen, mail ons  dan uw aanvraag door. Hieronder ziet u een greep uit ons assortiment.
Marrone Selezione  
klik hier om naar de website te gaan Wij werken sinds enige tijd samen met het huis Agricola Marrone. Serena en Marco Marrone leveren ons schitterende wijnen.
Klik op de foto om hun website te bezoeken.

 

Tartufo wit/rood  
Passione - Langhe 2011  
Cantine Talamonti - Abruzzo  
Cantine Talamonti heeft de ambitie om de beste wijnen in de regio Abruzzo te maken, met respect voor traditie. Daarom gebruiken ze de lokale druiven: Trebi voor wit en Montepulciano voor rood. De druiven leveren een breed pallet van geuren en smaken op. Gecombineerd met de meest moderne vinificatiemethoden maakt Cantine Talamonti optimaal gebruik van de kracht van de Abruzzo streek.
Trebi - 2017  
Moda - 2016  
ZUID AFRIKA

Jordan

Jordan Vineyards ligt in het prachtige Zuid-Afrikaanse Stellenboschgebied, in Vlottenburg, aan het einde van Stellenbosch Kloof. De wijnboerderij werd in 1982 gekocht door vader Ted en zoon Gary Jordan. Het jonge echtpaar Gary en Kathy Jordan maakt hier nu met veel succes zeer smakelijke en overtuigende wijnen.
Vanaf de wijngaarden van Jordan Vineyards, die lopen vanaf de Stellenbosch Hills, heeft men een spectaculair uitzicht over Kaapstad, de Tafelberg, de False Bay en het historische stadje Stellenbosch. Onderaan deze heuvels ligt het grote moderne, wit geschilderde wijnhuis van het jonge echtpaar Gary en Kathy Jordan, omringd door mooie, groene tuinen vol gekleurde bloemen aan de Stellenbosch Kloof Road.
De 146 hectare wijngaarden liggen voornamelijk rond de winery, op de fraaie Bottelaryheuvels. Aangeplant zijn edele druivenrassen als Rhine Riesling, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvingnon, Cabernet Franc en Shiraz. De productie per jaar bedraagt 540.000 flessen, waarvan de helft wit en de helft rood.
Chameleon White wit 2012
Chameleon Rosé rosé 2007
Chameleon Red rood 2009

 

Wil u ons volledig gamma wijnen kennen ?
Mail ons !

Terug naar Homepage