Gedistilleerd


Tijdens Vinexpo 1997
Olivier Paultes (keldermeester), Franky Taveirne en Max Cointreau, voor Château Fontpinot
Cognac Frapin:
Het huis Frapin bestaat reeds van 1696 (de moeder van de beroemde schrijver Rabelais was Anne Cathérine Frapin) en wordt de dag van vandaag geleid door de heer Max Cointreau; Deze zeer charmante heer is inderdaad de man achter de gelijknamige likeur. De wijnvelden bevinden zich in Ségonzac (de beste grond !). 300 hectaren zijn uitsluitend 'grande champagne' en zijn aangeplant met de St.-Emilion. Het is één van de weinige cognachuizen die een eigen château bezit, nl Ch.FONTPINOT. De cognacs van Frapin zijn van een uitstekende kwaliteit en behoren tot de top. Een reisje naar ginder en een maaltijd in aanwezigheid van de heer Cointreau zijn een belevenis! Of hoe een cognac en een mijnheer groot kunnen zijn door hun eenvoud!
Gin Filliers Gin:
Hendrick's
Filliers Dry Gin 28, Barrel Aged, Pine Blossom, Sloe Gin, Tangerine
Cockney's
Monkey's 47
Geranium
The botanist
Mombasa
Biercée Gin
Ginetical Gin
Aduro
...

Ons gamma Gin wijzigt wekelijks. Vraag naar een soort die u zoekt.
Tevens hebben wij de betere tonic om een perfecte Gin Tonic te maken:
Fentimans, Fever-Tree

gin biercée
Biercée:
eau-de-vie’s, likeuren en aperitieven van eigen bodem!!! De DISTILLERIE DE BIERCEE, opgericht in 1946, is de enige distilleerderij in België die op basis van vers fruit brandewijnen en likeuren van hoge kwaliteit distilleert,
waaronder het beroemde EAU DE VILLEE.
Zij hebben nu ook twee gins in hun gamma:
Thesis & Antithesis
Less is More
De jongste creatie is: Biercée Bitter.
 

BIERCEE BITTER - SPRITZ

90 ml Sprankelende wijn (bvb: Prosecco)
40 ml Biercée Bitter

1 scheut Sodawater
De Spritz wordt in Venetië traditioneel geserveerd in een laag tumbler glas met een klassieke verhouding van 3 delen Prosecco op 2 delen Bitter en 1 deel sodawater. Maar deze moderne Belgische variant kan ook perfect in een elegant wijnglas gemaakt worden. Vul het glas voor de helft met ijs en voeg alle ingrediënten toe. Garneer met wat seizoensfruit en een sinaasappelschijfje en roer even kort om.

  Terug naar Homepage