Mousserende Wijnen

Chardonnay Meerdael
Paul Vleminckx en Franky, wijnhappening 2007 Paul Vleminckx kaapte met zijn Chardonnay Meerdael de Great Gold Medal weg op het Concours Mondial van 2009 en zette daarmee de Belgische wijnbouw op de wereldkaart.
Deze wijn mag eigenlijk geen champagne genoemd worden, omdat hij niet uit de Champagnestreek, in Frankrijk, komt. Het is wel degelijk een Belgisch product, maar het wordt geheel op dezelfde manier gemaakt.

Klik op de foto om meer info te krijgen over dit schitterend product van eigen bodem.
Cava (nu)
Brut
Rosé

Geselecteerd door Simonne Wellekens - zie DSMagazine van 19 juni 2010
Champagne de Venoge
de Venoge De oorsprong van de familie de Venoge vinden we in Zwitserland, aan de oevers van het Lemanmeer waarin de Venoge uitmondt, een riviertje dat door dichters is bezongen. In 1825 vestigde Henri-Marc de Venoge, geboren in 1776 in het kanton van Vaud, zich in de Marnestreek om er toen al beroemde champagnewijn te verhandelen en begon zo aan een boeiend avontuur. Zijn zoon Joseph gaf een creatieve impuls aan de onderneming.
Dankzij zijn bekwame aanpak, zijn doorzettingsvermogen en zijn overmoeibare inzet kende het huis een aanzienlijke groei. In de champagnestreek stopte de groei van de nobele stamboom van Henri-Marc de Venoge, maar het merk schittert ook vandaag nog op de mooiste tafels van de hele wereld.
De Venoge hanteert een zeer strenge selectie van zijn druivenvoorraden: deze zijn afkomstig uit dorpen van de Montagne de Reims, voor de bevoorrading van de beste Pinot noir, uit de Marnevallei voor de beste Pinot Meunier, en uit de Côte des Blancs voor de beste chardonnay, die de eigen wijngaarden van 19 hecateren grote de Venoge domein aanvullen. De typische wijnsmaak wordt beïnvloed door de persing: de Venoge gebruikt traditionele, verticale Coquart persen, die een lichte circulatie van het sap, een minimale extractie van de kleur en van elementen die geen bestanddeel van de wijn vormen, mogelijk maken. Het unieke karakter wordt ook bepaald door de scheiding van de cuvée, de eerste persing, en door de Taille, de tweede persing, die bij de Venoge niet gebruikt wordt. Nadat de flessen in de kelder zijn gelegd, rijpen ze gegarandeerd gedurende 3 jaar in plaats van 15 maand zoals de wet het bepaalt. Van het halve flesje (37,5) tot de jeroboam (3 liter) rijpt de champagne in de originele fles, wat een garantie voor kwaliteit is. Kelders op een diepte van 25 meter, die een constante temperatuur van 11°C garanderen het hele jaar door: onmisbare voorwaarde voor een optimale kwaliteit. Een rustperiode van 6 maanden na ‘dégorgement’, om de volle ontploiing van de wijn te garanderen na de laatste fase van de bewerking. U ziet het: alle kwaliteisfactoren zijn aanwezig in een fles de Venoge.
Brut Cordon Bleu 20 cl, 37,5 cl, 0.75 l, 1.5l, 3l, 6l
Millésimé Vintage 2012 0.75 l
Extra Brut 0.75 l
Brut Blanc de Noirs 0.75 l
Demi-sec Cordon Bleu 0.75 l
Brut Rosé 0.75 l
Champagne des Princes Blanc de blansc - Rosé - Blanc de Noirs - Extra brut
Louis XV 2008 0.75 l

champagnebar

Heeft u een festiviteit in zicht, wil u een speciaal tintje geven aan uw tuinfeest ? Dan kan u de champagnebar van 'de Venoge' gebruiken. Deze is geheel ingericht mét frigo's en is onmiddellijk gebruiksklaar.

Champagne Lenoble
Champagne Lenoble Eén van de weinige champagnes die nog familiaal en onafhankelijk is.
In ons gamma:
Cuvée Intense
Brut Nature (dosage zéro)
Demi-sec
Blanc de Blancs
Blanc de Blancs 2006
Brut magnum
Rosé Terroir

 

Terug naar Homepage