Over ons

Gelegen in het hart van Deinze, zijn wij al meer dan 50 jaar actief in de dranksector.

In 1966 begonnen als 'bieruitzetter', nam mijn vader Arsène de bierhandel over waar hij werkte. Hij voerde met zijn camion bier en frisdrank tot bij de klanten thuis, zoals dat toen de gewoonte was. Als verdeler van Brouwerij Roman mocht hij ook bier en vaten leveren aan de vele cafés die Deinze toen rijk was. Meer en meer breidde het gamma uit, vooral met wijnen, aperitieven en sterke dranken. Dat was vooral de verdienste van mijn moeder, Odette, zij zocht zorgvuldig naar kwaliteitsvolle wijnen. Met enkele wijnhuizen werken wij vandaag nog samen: Maison Schröder&Schÿler, uit Bordeaux en Hugel, uit de Elzas. Zij lanceerde ook de 'porto van 't vat'.

In 1991 hebben mijn vrouw en ik de zaak overgenomen en maakten we er een heuse winkel van. Omdat de ruimte te beperkt bleek voor stock én leeggoed hebben we beslist om geen bier meer te verkopen en ons toe te spitsen op rechtstreekse invoer van wijnen. Geen makkelijke keuze, gezien we beiden brouweringenieur zijn, lagen de speciale bieren ons nauw aan het hart.

Anderzijds konden we de vrijgekomen ruimte benutten om de wijnen, uit Frankrijk, maar ook Spanje, Portugal en Italië te stockeren. De zaak werd in 2003 ook nog eens grondig verbouwd.

Momenteel zijn wij de speicaalzaak in de streek voor: wijn, whisky, cognac, rum, eua-de-vie, port, sherry, madeira, vermouth,...

Wij verkopen aan particulieren en leveren ook aan horeca. Het is onze bedoeling om u, als klant, een woordje uitleg te geven, u te helpen bij uw keuze en u zodoende tevreden naar buiten te zien gaan.

Franky Taveirne

 

camion beginjaren

Terug naar Homepage